Sammen om at skabe nyt

Koncept

KORN180 tilbyder et være- og værksted hvor personale og frivillige arbejder sammen med unge om spændende indretnings-, upcyclings-, samt kunstprojekter. Værestedet tilbyder de unge at blive en del af et trygt, sundt, kreativt frivilligt arbejdsfællesskab hvor der drages omsorg for den enkelte.

At udarbejde rigtige opgaver for private kunder og offentlige virksomheder gør det at deltage i KORN180 meningsfuldt. Produkter der bliver til på værkstedet, kommer ud og bliver set lokalt. Alle deltagere bliver en del af noget større og de enkeltes ressourcer bliver sat i spil.

Gennem arbejdet med håndværk, design, upcycling, dekoration og grafisk fremstilling understøttes den unge til at få øje på egne ressourcer og potentiale samt at udvide deres kompetencer.

KORN180 skal sammen med andre aktører deltage i byens forskellige kunst-, og kulturarrangementer og være synlige ved POP-up events i byen. KORN180 skal være med til at samskabe om kulturen i Esbjerg.


Fundament

KORN180 er i tæt familie med Café Finns Paraply, som er en social café i et alkohol- og stoffrit miljø, hvor mennesker mødes til god mad og en kop kaffe med mere. Begge steder hviler på en stor indsats fra frivillige ildsjæle samlet under samme ledelse og styregruppe.

KORN180 og Café Finns Paraply´s styregruppe repræsenterer det lokale erhvervsliv, udsatteområdet og de frivillige kræfter. Styregruppens hovedformål er at støtte op omkring Caféen og butikkens drift og udvikling.

KORN180 arbejder målrettet på at tilvejebringe de fornødne midler, som en virksomhed med socialøkonomiske sigte kræver for at kunne skabe vækst og bidrage innovativt til butikslivet i Esbjerg.

Frivillighed er en af grundstene i KORN180 – en ægte lyst til at indgå i arbejdsfællesskab,drift og udvikling er en væsentlig drivkraft!


Regnskab

KORN180 er en momsregistreret virksomhed, hvilket betyder, at vores produkter i modsætning til traditionelle genbrugsbutikker er pålagt moms. Vi bestræber os dog på at holde priserne på et fornuftigt leje, så alle kan være med. Men, selv om vi befinder os i Jylland, kan vi desværre ikke tilbyde vores kunder muligheden for at prutte om priserne.

Det er vigtigt for os, at du som kunde får en god oplevelse hver gang, du handler hos os. Kan du godt lide at shoppe, betyder god service noget for dig, og sætter du pris på at støtte et lokalt, socialt initiativ, så kunne KORN180 nemt ende med at blive din yndlingsbutik.